voordrachten

Liefde, seks & dood

Wat mocht en wat mocht niet!!

Mochten onze voorouders de verplichtingen van de kerk letterlijk hebben gevolgd, we zouden er misschien niet meer zijn!

Tijdens deze voordracht van+- 2h worden onderworpen als ‘waar komt het bruidsboeket vandaan’ en diende men wel voor de kerk wel te trouwen om in orde te zijn met zijn geloof, uitgebreid behandeld.

Ook items als wanneer men seks mocht hebben als getrouwd koppel, en waarom priesters andersom begraven werden als hun gelovigen, passeren de revue.

En waren priesters altijd celibatair? Wat zijn ‘consolateurs’, die blijkbaar gevonden werden tijdens opgravingen in de omgeving van vrouwenkloosters?

Ook de ‘borstenknijper’, die regelmatig de kloosters bezocht, mogen we niet uit het oog verliezen. Wie was hij en waarom kwam hij langs in vrouwenkloosters?

En wat hebben ‘begijnen’ van doen in Antwerpen?

Uiteraard worden de toenmalige ‘sekswerksters’ of ‘ledighe vrouwen’ niet vergeten. Werden zij aanvaard? En wanneer mocht een vrouw/meisje trouwen en wanneer een man?

Waarom hadden mannen tijdens hun leven meer dan 1 echtgenote?

Ook de dood, deel van het leven, komt aan bod. Waarom liggen zij allen op dezelfde wijze begraven en wie mocht waar begraven worden?

Wie kent nog de uitdrukking ‘stinkend rijk’?

We trachten hier op een ludieke, doch correcte wijze, een scabreuse wandeling door de middeleeuwen te maken (zonder vulgair te zijn) in de periode tussen de keizerskroning van Karel de Grote, en deze van Napolen Bonaparte. In wezen een 1000 jaar, waarbij we kunnen vaststellen dat we een golfbeweging kennen in wat we als persoon aanvaarden, of aanstoot aan namen, wat betreft sexualiteit en de beleving ervan.

Talisman voor bedevaarders naar Santiago de Compostella
Prijzen

Tijd: +-2h (pauze inbegrepen)

Kostprijs: €145

Deze voordracht kan ook geboekt worden als wandeling, idem qua duurtijd en kost €125 , in de zomermaanden. Dit voor een groep van max 25 personen. In functie van de vraag kan deze in de ochtend of namiddag plaatsvinden.
Meer info: link

Mogelijk als videoconferentie