gids

Gerechtshof Vlinderpaleis Antwerpen

Alle dagen komen we op de media , zij het krant, televisie, i pad of andere , criminele zaken tegen. Dit gaande van drugsdelicten tot moorden. Maar wist u dat van alle rechtszaken die voorkomen er van de +- één miljoen rechtspraken per jaar in België er maar een 7% correctioneel gerelateerd zijn? Maar wat is correctioneel? En wanneer wordt het een assisen zaak?

Dankzij programma’s’ s zoals ‘De Rechtbank‘ of deze over de rechters en procureurs weet u al meer over het reilen en zeilen binnen de rechtbanken, doch het is toch nog iets anders om deze op je scherm te zien, of het ‘live’ mee te maken.

Tijdens een 2h durend bezoek kom je er alles te weten. We behandelen het waarom van een dragen van een toga, epitoga en bef, als waarom men zegt ‘ het parket stapt af’. Ook de rol van iedereen die aanwezig op een zitting, van rechter tot zittingsdeurwaarder, is komt ruim aan bod. Het zijn mijn collega’s en ikzelf die aan jullie graag hun ervaringen en kennis willen doorgeven.

Het volgen van zittingen van zowel het vredegerecht, politierechtbank als correctionele rechtbank staat uiteraard ook op het programma. We trachten zelfs om jullie – wanneer dit mogelijk is – een rechtszaak te laten naspelen.

Uiteraard komt ook het iconisch gebouw aan bod. Waarom staat het hier, wie was de architect en waarom heeft het zoveel symbolen die verwijzen naar de Schelde.

Voor praktische informatie, zie inlichtingen formulier.

Prijzen

Tijd: 2h

Prijs scholen, hogescholen en universiteiten: €70
(+10€ administratiekosten per school)
(max. aantal deelnemers 15)

Groepen: €140
(max. aantal deelnemers voormiddag 15)
(max. aantal deelnemers namiddag 20)

Rondleidingen in Engels: €150

boekingen
Scholen

Meer info op de site van Klas op stap

Boek: Gids voor het Vlinderpaleis

ISBN 978-94-645-0353-1

Omvang A5

Prijs: €17,99

Bestel het boek HIER